Yemek

Tatlı patates püresi

13:49 29 Kasım 2016
Tatlı patates püresi

Yemeklerinizin yanına eşlik edecek nefis bir püre tarifi...

Malzemeler (4-6 Kişilik)

1-1.5 kg orta boy tatlı patates
6 yemek kaşığı tereyağı
6 yemek kaşığı akçaağaç pekmezi
1/2 su bardağı süt
1-1/2 çay kaşığı tuz
1-4 çay kaşığı karabiber
3/4 çay kaşığı kekik
 
Yapılışı
 
Fırını 200 dereceye getirip ısıtın. Patateslere 3-4 defa çatal ile delik açın. Yaklaşık 45 – 60 dakika, yumuşayana kadar pişirin. Bu sırada bir tavada yağı eritin, pekmezi, sütü, tuz ve karabiberi ekleyip kenara koyun. Yeterince soğuduğunda patatesleri ikiye bölün ve  içlerini soslu tavanıza aktarın. Kısık ateşte patatesleri ezerek püre haline getirin. Kekiği de ekleyerek tadına bakın, gerekli ise tuz ekleyin. Büyük bir tabağa aktarıp servis edin.

Afiyet olsun...

YORUMLAR

“ülke.com.tr” de Anadolu Ajansı, DHA ve İHA kanallarından sistemimize geldiği gibi ve hiçbir editöryal müdahale yapılmadan yayınlanmaktadır. Bu bölümde yayınlanan bütün haberlerin hukuki muhatabı haberleri geçen ajanslardır.
RadyoHome Türkülerle Türkiye Maziden Bir Demet Pop Home Efsane 4 lü Sufi Mistik