Yemek

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi

11:29 04 Temmuz 2016
Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi

Vazgeçilmez lezzetlerden biri olan zeytinyağlı yaprak sarma tarifi...

Bayramın olmazsa olmazı zeytinyağlı sarma... 

Zeytinyağlı yaprak sarma tarifi malzemeleri
 
Taze yaprak
 
İç harcı için;
 
2 bardak pirinç
1 bardak bulgur
1 baş soğan
4 diş sarımsak
2 büyük boy patates
2 tatlı biber
1 acı biber
1 tatlı kaşığı domates ve biber salçası
1 bardağın 3/4 oranında zeytinyağı 
Maydonoz, nane, reyhan, tuz, nar ekşisi
1 limon 

Zeytinyağlı yaprak sarma hazırlanışı 
 
- Taze yaprakları demet halinde dizin.
 
- Dizilen demetleri ocakta kaynayan suya sıra sıra koyup 2-3 dakika bekletip çıkartın.
 
- Çok aşırı yumuşamamasına dikkat edin. 

İç harcı için;
 
- Malzemeleri sırası ile ekleyip karıştırarak yaprakları sarın.
 
- Tencereye tek tek sarmaları yerleştirin.
 
- Tencereyi ocağa verirken 1 limonu daire daire kesip sarmaların üzerine yerleştirip 1 veya 2 bardak su ekleyip kısık ateşte pişirin.
 
- Tencereye suyu yaptığınız sarma oranında ilave edin. 

 
    Afiyet olsun!


 

YORUMLAR

ETİKETLER
“ülke.com.tr” de Anadolu Ajansı, DHA ve İHA kanallarından sistemimize geldiği gibi ve hiçbir editöryal müdahale yapılmadan yayınlanmaktadır. Bu bölümde yayınlanan bütün haberlerin hukuki muhatabı haberleri geçen ajanslardır.
RadyoHome Türkülerle Türkiye Maziden Bir Demet Pop Home Efsane 4 lü Sufi Mistik